Thursday, April 14, 2011

Το χαμόγελο του παιδιού στη Ζάκυνθο

Όλοι γνωρίζουμε πιστεύω τον μη κερδοσκοπικό Σύλλογο "Χαμόγελο του παιδιού" και τη δράση του εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα, δράση που ξεκίνησε από την επιθυμία ενός παιδιού, λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Χρόνια τώρα, θαυμάζω τη δράση αυτή και την αγάπη με την οποία έχουν περιβάλλει τα παιδιά που τους έχουν ανάγκη, οι άνθρωποι που εθελοντικά δουλεύουν εκεί και ο κόσμος.

Τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορεί στο ίντερνετ ένα email, που ενημερώνει ότι το Χαμόγελο του παιδιού κινδυνεύει να κλείσει. Δεν έδωσα σημασία αρχικά, γιατί ούτε χρόνο είχα να διαβάσω αναλυτικά, και φοβήθηκα μην είναι ένα από αυτά τα συνηθισμένα chain letters που κυκλοφορούν.

Όλα αυτά, μέχρι που σήμερα το πρωι, είδα 3 εθελόντριες από το χαμόγελο, στην πλατεία Αγίου Μάρκου και τις ρώτησα τι συμβαίνει και αν πράγματι κινδυνεύει να κλείσει. Το Χαμόγελο του παιδιού, στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό και την οικονομική ενίσχυση από τον κόσμο. Τελευταία, οι οικονομικοί του πόροι έχουν μειωθεί, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που πλήτει όλα τα σπιτικά. Όμως, ένας τέτοιος σύλλογος πρέπει να μείνει ενεργός. Το Χαμόγελο του παιδιού, θα βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Μάρκου μέχρι σήμερα το βράδυ τις 9.00, Πέμπτη 14 Απριλίου. Αύριο θα πάει στην Κεφαλλονιά και αν θέλετε σε ποιες άλλες πόλεις θα βρεθεί, μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Μακάρι να είχα μάθει νωρίτερα το πρόγραμμα και να σας ενημερώσω νωρίτερα.
Πέρα από το ότι μπορεί κάποιος να αγοράσει κάτι από κει (όπως τη λαμπάδα του για το Πάσχα, κουλουράκια, τετράδια, πασχαλινά διακοσμητικά, πετσέτες κλπ), μπορεί κάποιος να προσφέρει χρήματα, ή, αν πιάνουν τα χέρια σας με κατασκευές ή μαρμελάδες κλπ, μπορείτε να προσφέρετε είδη προς πώληση, για τα επόμενα μπαζάρ του Χαμόγελου, επικοινωνώντας μαζί τους με email. Και για μας εδώ, να σας πω και κάτι που δεν το γνώριζα, υπάρχει γραφείο του Συλλόγου στην Κυλλήνη!!! Πράγμα που σημαίνει, ότι αν κάποιος θέλει να προσφέρει κάτι για επόμενα μπαζάρ, επικοινωνεί με το γραφείο εκεί και τα παίρνουν από το καράβι, ή τα παραδίδετε εσείς, όποια φορά περάσετε στην Κυλλήνη. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site τους. Ας τους στηρίξουμε έστω με 2-3 ευρώ προσφορά. Αυτό που για μας μπορεί να μοιάζει λίγο, γι' αυτούς δεν είναι λίγο. Ας τους στηρίξουμε!!!