Monday, June 27, 2011

Γλυκό ψυγείου με φρούτα

Λίγες μέρες απουσίας στην πρωτεύουσα για κάποιες δουλίτσες που έπρεπε να γίνουν, και να 'μαι πάλι εδώ. Τη συνταγή που ακολουθεί, μου την έδωσε εδώ και χρόνια η Δέσποινα, αφού τη δοκίμασα σπίτι της. Ήταν δροσερή και απόλυτα καλοκαιρινή!

Οι εβδομάδες που θα ακολουθήσουν, θα είναι πολύ φορτωμένες. Έχουν προκύψει διάφορα (ευχάριστα), θα φύγω πάλι για 3-4 μέρες την επόμενη εβδομάδα, θα γυρίσω, θα πάρω μέρος σε μια γιορτή εδώ για την οποία θα σας πω σύντομα, και όλα αυτά, θα με κρατάνε λίγο μακριά από το pc. Επειδή δεν θα μπορώ να είμαι τυπική, θα κλείσω προσωρινά τα σχόλια. Αν κάποιος θέλει κάποια διευκρίνηση για τις συνταγές που (ελπίζω να προλαβαίνω να) βάζω, το email μου είναι στη διάθεσή του.

Γλυκό ψυγείου με φρούτα
Υλικά:
400 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
1 κονσέρβα κομπόστα με διάφορα φρούτα
κρέμα ζαχαροπλαστικής (ακολουθεί συνταγή)
1 φάκελο σαντιγύ (και γάλα για το χτύπημα)
λίγα κομμένα αμύγδαλα για στόλισμα
Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
Υλικά:
2 1/2 ποτήρια γάλα
5 κουταλιές σούπας αλεύρι (κόκκινη φαρίνα)
4-5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ. βούτυρο/μαργαρίνη
2 βανίλιες
Εκτέλεση Κρέμας:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα,τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά. Αφού πήξει, στο κατέβασμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το βούτυρο και τις βανίλιες.)
Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα μέτριο πυρέξ και το στρώνουμε με τα σαβουαγιάρ, αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρά στο στραγγισμένο σιρόπι της κομπόστας. Βάζουμε πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής, αφού έχει κρυώσει λίγο και αφού την έχουμε αναμίξει με τα στραγγισμένα φρούτα της κομπόστας. Ξαναβάζουμε μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι. Στρώνουμε με τη σαντιγύ και στολίζουμε με τα κομμένα αμύγδαλα.

Καλή βδομάδα!