Monday, October 31, 2011

Σεμινάριο "Λικεράκια και σερμπέτια" στο Ucook

Ο σεφ και ιδρυτής του Ucook.gr Βησσαρίωνας Παρθένης, διοργανώνει σεμινάριο για τα λικέρ και θα έχω τη χαρά να διδάξω εγώ, το επόμενο Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ucook (Λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη 68, Νίκαια).


Ελάτε να μάθουμε τα μυστικά ενός πετυχημένου σπιτικού λικέρ. Πόσο κρατάει; Πότε θεωρείται παλιό; Γιατί θολώνει; Τι ποτό μπορώ να χρησιμοποιήσω; Πώς μπορώ να αξιοποιήσω τα φρούτα που μένουν από ένα λικέρ; Πώς μπορώ να διορθώσω ένα λικέρ αν δεν μου αρέσει; Συγκεντρώστε τις απορίες σας και ελάτε να μιλήσουμε γι' αυτές. Θα δοκιμάσουμε και θα φτιάξουμε λικέρ, θα δοκιμάσουμε κανελλάδα χωρίς αλκοόλ και είμαι σίγουρη ότι θα περάσουμε τέλεια. Μην ξεχάσετε όσοι ενδιαφέρεστε, να φέρετε μαζί σας ένα άδειο μπουκαλάκι, χωρητικότητας μέχρι 200 ml, για να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ένα λικεράκι.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής μπορείτε να δείτε στο site του Ucook, εδώ.

Friday, October 28, 2011

Η μαθητική νεολαία είπε όχι κατά τη σημερινή παρέλαση.

Η μαθητική νεολαία είπε όχι κατά τη σημερινή παρέλαση. Με ηρεμία και χωρίς επισόδεια, οι μαθητές εξέφρασαν την αγανάκτηση που νιώθουμε όλοι τον τελευταίο καιρό. Περισσότερες φωτό εδώ.

Thursday, October 27, 2011

Λικέρ ρόδι-Πετιμέζι ροδιού

Πολλά ρόδια έφτασαν στο σπίτι από πεσκέσι! Άλλα φαγώθηκαν, άλλα έγιναν κοτόπουλο με βινσάντο και ρόδι, μια συνταγή της pandora, άλλα μπήκαν σε γυάλες για λικέρ και πετιμέζι ροδιού (γρενανδίνη) με συνταγές από το βιβλίο μου και άλλα περιμένουν να καταναλωθούν. Πέρυσι, δεν μου είχαν χαρίσει ούτε ένα! Φέτος, δεν ήξερα τι να τα πρωτοκάνω! Εσείς βάλατε να γίνεται λικεράκι; Εμένα, όπως βλέπετε, πριν καλά-καλά βγει στον ήλιο, έχει αρχίσει να γίνεται ροζ! Ευχαριστώ Χαρά και Ρούλα για τα ρόδια!



Wednesday, October 26, 2011

Στο εργαστήριο του Τζεπέτο-Χαράς

Για καφεδάκι στην αγαπημένη μου Χαρά βρέθηκα την Κυριακή. 2,5 χρόνια με έψηνε κυρίες και κύριοι για να με καλέσει σπίτι της. Ακούτε; 'Ηταν λέει ασυμμάζευτο. Μμμμ ας γελάσω. Ας έρθει στο δικό μου ξαφνικά να δει τι γένεται! Όμως την καταλαβαίνω. Δεν είχε ένα χώρο δικό της να φτιάχνει όσα φτιάχνει (καληώρα σαν εμένα) με αποτέλεσμα να είναι απλωμένη παντού λέει. Καληώρα σαν εμένα. Τώρα όμως έφτιαξε ένα μικρό χώρο για εργαστήριο και ποιος την πιάνει! Και το εγκαινιάσμαε με καφεδάκι και κουβεντούλα! Ρωτήστε με αν μας έφτασε ο χρόνος! Ποτέ δεν μας φτάνει. Τουλάχιστον εκεί, δεν μας ενόχλησε κανένας, διότι όταν βγαίνουμε παραόξω, η κυρία δημαρχίνα τη μισή ώρα την περνάει χαιρετώντας και συνομιλώντας με άλλους. Μάλιστα! Εκεί, ποίος να μας δει; Ουδείς!

Ήπιαμε καφεδάκι,




Έφαγα πανακότα από τα χεράκια της, 


και εθαύμασα τα έργα της από κοντά





έχει και θέα το χρυσό μου!


φυσικά πήγα κι εγώ με το τραταμέντο μου! Τι έτσι; Πρώτη φορά στου Τζεπέτο; Εεεε στης Χαράς ήθελα να πω! Καπ κέικς κανέλλας για το Χαρουλίνι μου!


Τζουτζούκα μου αγαπημένη, ευχαριστώ για τη φιλοξενία! Και εις άλλα!

Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες και στις Δήμητρες σήμερα!

Monday, October 24, 2011

Σκεπασμένο Μηλόκεκο

Άλλο ήθελα να βάλω και άλλο βάζω τελικά. Δεν πειράζει! Θα σας γλυκάνω με ένα κέικ μήλου από τη Γερμανία και από τη Νέλλη. Συνταγή, φωτό και περιγραφή, Νέλλη :-)


Σκεπασμένο Μηλόκεκο
Υλικά
500 γρ αλεύρι
300 γρ. κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη
175 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι

1 κιλό σχετικά μικρά μήλα
½ λεμόνι τον χυμό του
4 κ.σουπ. μαρμελάδα (ό,τι να ‘ναι)
50 γρ.χοντροκοπανισμενα ασπρισμένα αμύγδαλα
100 γρ. σταφίδες
1 κροκάδι αυγού
άχνη ζάχαρη


Άντε ν' αρχίσουμε!
Όλα τα υλικά τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στο διάστημα αυτό καθαρίζουμε τα μήλα , τα χωρίζουμε στη μέση και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν απ την αναμονή (δεν μαυρίζει μόνο το μάτι μας….)
Από την ζύμη παίρνουμε το 1/3 και το βάζουμε στην άκρη.
Το υπόλοιπο το στρώνουμε με τα χέρια μας σε φόρμα με σούστα (26-28 εκ.) και τραβάμε την ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι τα τοιχώματα της φόρμας, γύρω στα 2-3 δάχτυλα ύψος.
Αλείφουμε την βάση με την μαρμελάδα και ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
Πάνω τους στρώνουμε τα μήλα με την καμπούρα επάνω.
Εκείνο το 1/3 της ζύμης; Το θυμάστε; Το βάζουμε ανάμεσα σε δυο φύλλα μεμβράνης και το ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να πάρει το σχήμα και το μέγεθος της φόρμας.
Αφαιρούμε το ένα φύλλο της μεμβράνης και καπακώνουμε τα μήλα …Μετά τραβάμε και την άλλη μεμβράνη.
Το κροκαδι το χτυπάμε λίγο με 1 κ.σουπ. νερό και αλείφουμε το γλυκό.
Σε προθερμαινομενο φούρνο ψήνουμε για 1 ώρα στους 175°
Το κρύο γλυκό το πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!
Νέλλη

Καλή εβδομάδα!

Thursday, October 20, 2011

Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες

Από το συρτάρι τραβάω πάλι μια συνταγή. Κλασική, αγαπημένη, που θυμίζει οικογενειακά Κυριακάτικα τραπέζια. Αγαπημένη για πολλούς, αλλά για μένα; Εγώ φανατική με το μοσχάρι δεν είμαι, παρόλο που μου αρέσουν τα κοκκινιστά. Δεν θα σας πω τι έκανα όταν ήμουν μικρή για να γλυτώσω από αυτό το μοσχάρι, όπως κι αν μαγειρευόταν, γιατί θα με πείτε πολύ πονηρή και άταχτη :-D. Η αλήθεια είναι ότι όταν είχαμε κρέας (κι όταν λέγαμε κρέας εννοούσαμε μοσχάρι), ήταν το βασανιστήριο μου. Άντε πάλι να μασάω αυτό το σκληρό πράγμα που δεν θέλει να κατέβει με τίποτα! Ψυχικό τραύμα μου έχει αφήσει! χαχα!

Παρόλα αυτά ξαναλέω, τα κοκκινιστά μου αρέσουν. Κι αν το μοσχάρι είναι μαλακό, ακόμα κι αυτό μπορώ να το τιμήσω.  Με πατάτες ή με μακαρόνια, οι φανατικοί θα το λατρέψουν! Πάμε να δούμε πώς το κάνω;



Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι ή άλλο μαλακό μέρος)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ποτήρι κρασιού κρασί
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 ξύλο κανέλλας
4-5 γαρίφαλα
4-5 σπόρους πράσινα πιπέρια (ή μαύρα)
2 δαφνόφυλλα
λίγο λάδι
αλάτι


Εκτέλεση
Τεμαχίζω το κρέας σε μικρά κομμάτια, το πλένω και το στεγνώνω.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω λίγο λάδι.
Ρίχνω το κρέας και το σωτάρω από όλες τις μεριές.
Αφού σωταριστεί για λίγο, ρίχνω και το κρεμμύδι.
Είναι πολύ πιθανό το κρέας, αν δεν το έχουμε στεγνώσει καλά, να βγάλει ζουμιά. Αφήνουμε το να τα πιει σε δυνατή φωτιά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
Όταν σωταριστεί και έχει μείνει χωρίς υγρά, το σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε νερό (να καλύπτει το κρέας) και κλείνουμε τη χύτρα για 15 λεπτά χωρίς ντομάτα και αλάτι.
Μετά τα 15 λεπτά, αφήνουμε να ηρεμήσει η χύτρα, ανοίγουμε, προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλλα, τα γαρίφαλα, τα πιπέρια και ξανακλείνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Αφήνουμε να ηρεμήσει, την ανοίγουμε, αλατίζουμε και αν έχει νερό πολύ βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.


Tip:
Η ντομάτα και το αλάτι σκληραίνουν το μοσχάρι, γι αυτό δεν τα προσθέτουμε από την αρχή.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, με ρύζι σουρωτό, με μακαρόνια.

Tuesday, October 18, 2011

Κέικ λεμόνι της Ρούλας

Η καλή μου η γειτόνισσα με σκέφτεται όταν φτιάχνει γλυκάκι. Είναι άλλωστε συνήθειά μας να ανταλlάσσουμε γλυκάκια ή άλλα καλούδια. Αυτή τη φορά, μου έφερε κεκάκι με έντονη γεύση λεμονιού που μου αρέσει! Όσες/οι είσαστε φανατικές/οί του λεμονιού θα το βρείτε ενδιαφέρον και μυρωδάτο!


Κέικ λεμόνι της Ρούλας
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
260 ml χυμό λεμονιού
ξύσμα από 3 λεμόνια
1 βανίλια
1 κ. γ. μαγειρική σόδα


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και το ξύσμα για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, μαζί με λίγο κοσκινισμένο αλεύρι, ενώ χτυπάμε.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι, τη σόδα και τη βανίλια.
Όταν ενοποιηθεί το αλεύρι, ρίχνουμε και το χυμό.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα.
Ρίχνουμε μέσα το υλικό και ψήνουμε για 1 ώρα ή και λίγο παραπάνω, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα ενός μαχαιριού (της Ρούλας της πήρε 1 ώρα και 15 λεπτά. Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι ή ξυλάκι στη μία ώρα).



Sunday, October 16, 2011

Παγκόσμια ημέρα ψωμιού: Ψωμάκια με φέτα- Bread rolls with feta cheese

Παγκόσμια ημέρα ψωμιού και διατροφής σήμερα και δεν θα μπορούσα να μην την τιμήσω, μια και έχω γράψει ολόκληρο βιβλίο για το ψωμί. Πέρυσι, συμμετείχα στο event που διοργανώνει η Zorra με τα ψωμάκια με κολοκύθα. Φέτος, μια και το event απευθύνεται πάντα σε όλο τον κόσμο, θέλησα να βάλω κάτι απόλυτα ελληνικό στο ψωμί μου: φέτα!


Το event της Zorra, συμπίπτει με άλλο ένα blog event στο οποίο παίρνω μέρος χρόνια. Την blog action day, που φέτος το θέμα της είναι η τροφή. Τι να πρωτοπείς για την τροφή και το φαγητό σε ένα μπλογκ που γράφει αποκλειστικά γι' αυτό; Ας παραμείνω στο θέμα μου και μπορείτε να δείτε το ποστ για την τροφή, στο προηγούμενο ποστ.

Πριν πάω στη συνταγή, θέλω για άλλη μια φορά να πω πόσο τυχερή νιώθω που ακόμα μπορώ να φτιάχνω ψωμί και γενικά που μπορώ να αγοράζω όλα τα απαραίτητα για τη διαβίωσή μας. Πρέπει να θυμόμαστε, πως υπάρχουν λαοί και άνθρωποι, που δεν έχουν ούτε ψωμί να φάνε και εύχομαι, με τα προβλήματα που έχει η χώρα μας, να μην φτάσουμε να θυμηθούμε ξανά, μέρες σαν εκείνες της κατοχής.

Αν έχετε σκοπό να ποστάρετε κάποια συνταγή για ψωμί, μπορείτε κι εσείς να λάβετε μέρος στο event, ποστάροντάς τη σήμερα. Πέρυσι, ήμουν η μόνη από Ελλάδα που έπαιρνα μέρος :-)


Ψωμάκια με φέτα
Υλικά για 6 ψωμάκια
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κ. γ. μαγιά ξηρή
½ κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. ζάχαρη
2 κ. σ. ηλιέλαιο
80 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη
½ κούπα ζεστό (όχι καυτό) νερό περίπου
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και τη φέτα και ανακατεύουμε.
Κάνουμε λακκούβα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το νερό λίγο-λίγο. Ανακατεύουμε με πηρούνι ή με το χέρι, μέχρι να έχουμε ένα μίγμα που δεν κολλάει στα χέρια. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά. Μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο νερό ανάλογα τις συνθήκες υγρασίας κλπ.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Μετά, χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια. Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο να φουσκώσουν για 10-15 λεπτά, στους 50 βαθμούς. Μετά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα αφού τα βγάλουμε.


Bake Bread for World Bread Day 2011Bread rolls with feta cheese
Ingredients for 6 rolls
2 cups self-rising flour
½ tsp dry yeast
½ tsp salt
1 teaspoon sugar
2 tbsp sunflower oil
80 gr. feta cheese, coarsely chopped
approximately ½ cup warm water

Directions
Combine flour, sugar, salt, yeast and cheese, in a large bowl.
Add the sunflower oil and water. Stir with a fork or by hand, until the mixture does not stick to hands. Knead for a couple of minutes. You may need more or less water depending on humidity conditions etc.
Let the dough rest for 15 minutes. Then, divide the dough into 6 pieces and shape rolls. Place the dough rolls on a baking sheet and leave in oven to rise, for 10-15 minutes at 50 degrees C.
Remove rolls from the oven and preheat the oven to 175°C.
Bake at 175°C for 15-20 minutes or until golden brown. Allow to cool on a wire rack.

Blog action day 2001: food

I am proud to be taking part in Blog Action Day OCT 16 2011 www.blogactionday.orgΜε τις δυσκολίες να συνεχίζονται στην επικοινωνία μας, μπαίνω στα κλεφτά και στα γρήγορα, αφού η έλλειψη ίντερνετ όλο το Σάββατο με κράτησε μακριά από το δανικό πισι. Τις προάλλες, κάποια στο φβ είχε βάλει μια ωραία φωτό που έλεγε: τακτοποιημένο σπίτι; χαλασμένο κομπιούτερ. Ε, αυτό ακριβώς γίνεται με μένα 10 μέρες τώρα. Χωρίς πισι, το παίζω χαρωπή νοικοκυρά... Τέσπα...

Στα γρήγορα λοιπόν μπας και προλάβω και δεν χάσω τη γραμμή πάλι λέω δυο λόγια για το event που διοργανώνει εδώ και μερικά χρόνια η blogaction.org. Το νερό, η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή, είναι θέματα με τα οποία ασχολήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας διατροφής, ασχολείται με την τροφή, το φαγητό. 

Τι να πεις για το φαγητό σε ένα μπλογκ που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό; Το θέμα μπορείς να το δεις από πάρα πολλές πλευρές.

Σίτιση, διατροφή, δίαιτα, νευρική ανορεξία, βουλιμία, πείνα, ασιτία, απεργία πείνας, νηστεία, ανορεξία, υπερφαγία, παχυσαρκία, είναι μερικές από τις λέξεις που σχετίζονται με τη διατροφή και που πίσω τους κρύβονται προβλήματα τόσο κοινωνικά όσο και ψυχολογικά. Σε μια εποχή, που το φαγητό αφθονεί στις ανεπτυγμένες χώρες, συχνά αποτελεί πηγή προβλημάτων.

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα, είναι  οι διατροφικές διαταραχές στους νέους, οι οποίες συνήθως πηγάζουν από ψυχολογικά αίτια, από προβλήματα στην οικογένεια, από την επιρροή των media και των σύγχρονων προτύπων ομορφιάς.

Ποιο ρόλο καλείται να παίξει η οικογένεια στη σωστή διατροφή; Πώς μπορείς να πείσεις τα παιδιά να τρέφονται σωστά; Σίγουρα, οι διατροφικές συνήθειες που αποκτά ο άνθρωπος από πολύ νωρίς, είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει αργότερα σαν ενήλικας. Είμαστε αυτό που τρώμε. Μια διατροφή που βασίζεται σε πολλά και κακά λιπαρά, μια διατροφή που βασίζεται στο έτοιμο φαγητό απ' έξω, θα αποτελέσει αιτία προβλημάτων στην ενήλικη ζωή, αν όχι και στην εφηβική. Όλο και περισσότερα παιδιά εμφανίζουν χοληστερίνη από μικρή ηλικία. Ο παιδικός διαβήτης αυξάνεται, χωρίς να ξέρουμε απαραίτητα γιατί. Από την άλλη, τα πρότυπα ομορφιάς, οδηγούν κορίτσια σε βουλιμία και νευρική ανορεξία, συχνά με πολύ άσχημη κατάληξη.

Είμαστε υπεύθυνες, εμείς και όσοι έχουν αναλάβει τη σίτιση της οικογένειας για το τι συνήθειες θα πάρουν τα παιδιά μας. Είμαστε όμως υπεύθυνοι και σαν γονείς να εξασφαλίζουμε ένα περιβάλλον ασφαλές και ισορροπημένο για τα παιδιά μας, έτσι ώστε, το φαγητό να μην είναι ο σάκος του μποξ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μην περιμένετε από έναν έφηβο να κάνει δίαιτα για να χάσει τα περιτά κιλά του, αν εσείς τρώτε μπροστά του πίτσα. Μην περιμένετε να πείσετε μια νέα κοπέλα να τραφεί σωστά, αν συνέχεια τις κάνετε παρατηρήσεις του τύπου "θα παχύνεις". Η οικογένεια καλείται να στηρίζει τα μέλη της που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με τη διατροφή.

Τεράστιο το θέμα "τροφή" και "διατροφή" τη σύγχρονη εποχή. Τι να πρωτοπείς και για τι να πρωτομιλήσεις. Αυτή τη μέρα ας αναλογιστούμε μόνο λίγο τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτό το οποίο αγαπάμε  να ασχολούμαστε εμείς οι foodbloggers!

Friday, October 14, 2011

Σαλάτα με σταφύλι και τυρί cottage

Στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής, σας παρουσιάζω μια σαλάτα που έφτιαξα πρόσφατα. Ελαφριά, χορταστική, νόστιμη και πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Όσο υπάρχουν σταφύλια, δοκιμάστε τη. Οι λάτρεις του γλυκόξινου, θα τη λατρέψουν!

 
Σαλάτα με σταφύλι
Υλικά για 1 ατομική
πράσινη σαλάτα (χρησιμοποίησα σγουρή)
1 φέτα γαλοπούλα βραστή χαμηλών λιπαρών
1 κ. σ. τυρί cottage
ρόγες σταφυλιού σουλτανίνας
1 κ. σ. ελαιόλαδο
αρωματικό ξύδι με βατόμουρα


Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα κομμένη, τα σταφύλια κομμένα στα δύο ή ολόκληρα και τέλος βάζουμε το τυρί. Προσθέτουμε λάδι και ξύδι και έτοιμη η σαλάτα μας!



Τόσο απλά, τόσο γρήγορα, τόσο νόστιμα!
Καλό σαββατοκύριακο!

Α ξέχασα! Η Κατρίνα και η Ρένα, μου χάρισαν βραβεία και τις ευχαριστώ πολύ! Μου είναι λίγο δύσκολο να διαχειριστώ φωτό και τα ποστ μου από άλλο pc, οπότε επιφυλάσσομαι να ολοκληρώσω το ποστ αργότερα ΑΝ και όταν αποκτήσω pc. Μέχρι τότε, μπείτε να δείτε τα όμορφα μπλογκ τους και τα βραβεία!

Thursday, October 13, 2011

Φαγητό στο εστιατόριο της Villa Nobelos

Ήταν το τελευταίο μάλλον γεύμα που κάναμε για καλοκαίρι, παρόλο που ήταν μέσα Σεπτέμβρη πια. Ο καλοκαιρινός καιρός μας επέτρεψε όχι μόνο να παραμείνουμε έξω στην αυλή για φαγητό, αλλά να κάνουμε μπάνιο με την αγαπημένη μου Χαρά! Το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο για να απάμε εκεί μαζί. Σε μια υπέροχη αυλή με τη θάλασσα δίπλα μας, γευτήκαμε ζακυνθινές νοστιμιές. Προσεγμένα πιάτα και ακόμα πιο προσεγμένες γεύσεις. Σαλάτα ρόκα με γαύρο μαρινάτο, ψωμί ζυμωτό και πατάτες τηγανητές (όχι φωτοτυπίες), κουνέλι στιφάδο, μοσχάρι κοκκινιστό, κόκορα κοκκινιστό και φέτα ψητή. Τα τηγανητά καλαμαράκια και τα κυδώνια-χτένια, ήρθαν σαν κέρασμα. Τέλεια όλα! Όσο για τον αστακό...Όοοοχι! Δεν τον φάγαμε εμείς! Εμείς είχαμε φάει ήδη αρκετά! Άλλοι τον έφαγαν και τους τον πήρα μέσα από το στόμα για να τον φωτογραφίσω.  Για επιδόρπιο, πήγα εγώ κέρασμα καπ κέικς με βατόμουρα. Στη βίλα Νόμπελος, κάποτε έφαγα το πιο ωραίο φαγητό που έχω φάει ποτέ: αχινομακαρονάδα με αχινούς που μόλις είχε μαζέψει η Φωτεινή. Πιο λεπτή γεύση, δεν έχω ξαναδοκιμάσει.

Το εστιατόριο Νόμπελος, θα κρατήσει τις πόρτες του ανοιχτές και το χειμώνα για πρώτη φορά φέτος. Είναι σίγουρο πως θα ανηφορήσουμε πάλι στον Άγιο Νικόλα Βολιμών για να τιμήσουμε τα καλούδια τους! Ε Χαρά;;;


Αφράλα (αλάτι από βράχους)










Wednesday, October 12, 2011

Cup cake wrappers από το pendi creations

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση δεν λένε; Ε, είπα να κάνω κι εγώ ένα δώρο στον εαυτό μου, να μου περάσει ο καημός που είμαι χωρίς πισι και χωρίς πολλά άλλα, ούτε ξέρω για πόσο...

Την αγάπη μου για τα μαγειρικά γκάτζετ την ξέρετε ίσως. Τα λατρεύω! Άλλο αν δεν έχω χώρο πού να τα βάλω. Έτσι, δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να πάρω από το pendi creations αυτά τα τέλεια wrappers! Μα πείτε μου! Δεν είναι κουκλάκια; Έχετε ξαναδεί τέτοια;

Όσο για το εσωτερικό, είναι cup cakes κανέλλας, με κρέμα βουτύρου-κανέλλας!




Monday, October 10, 2011

Πατσαβουρόπιτα Νέλλης

 Άλλα σχέδια είχα για σήμερα, αλλά άνευ πισίου, σκαλίζω παλιότερες συνταγές που είχα στο συρτάρι και θα έβαζα κάποια στιγμή. Η συνταγή, η περιγραφή και οι φωτο, είναι της φίλης μου της Νέλλης.



Πατσαβουρόπιτα Νέλλης
Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας
250 φρέσκο βούτυρο ή 150 φρέσκο και 100 φυτικό
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
3 αυγά
2-3 βανίλιες
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
ζάχαρη άχνη και κανέλλα για πασπάλισμα


Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο, πασαλείβουμε ένα-ένα τα φύλλα, τα κάνουμε σαν βεντάλια και τα στρώνουμε στο ταψί.
Όσο βούτυρο μείνει, το ρίχνουμε από πάνω.
Ψήνουμε σε πάνω κάτω φούρνο να ροδίσουν τα φύλλα , κάπου μισή ώρα στους 180° βαθμούς.
Μέχρι να ψηθεί, χτυπάμε το γάλα, τα αυγά και τις βανίλιες καλά.
Βγάζουμε απ’ το φούρνο και τον αφήνουμε αναμμένο στον αέρα πάντα στους 180°.
Έχουμε ήδη χτυπήσει το γάλα με τα’ αυγά και τις βανίλιες καλά.
Βάζουμε και το σιμιγδάλι με μισό κονσερβοκούτι νερό (από το γάλα) και τα ξανα-ανακατεύουμε καλά.
Το ρίχνουμε όλο αυτό πάνω απ το ταψί και το ψήνουμε κάπου 25 με 30΄.
Όταν βγει, το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και τα πασπαλίζουμε με αχνοκανελλοζάχαρη.

Καλή εβδομάδα!