Thursday, November 14, 2013

Ριγκατόνι με σπανάκι και τυρί κρέμα

Λατρεύω τα ζυμαρικά. Ουπς! Αυτό το 'χω ξαναπεί! Οκ. Τότε να περάσω στο παρασύνθημα.
Το παρακάτω φαγητό, είναι από τα νοστιμότερα πιάτα με ζυμαρικά που έχω δοκιμάσει τελευταία.  Απλό, λιτό, οικονομικό και νόστιμο. Έγινε στα πλαίσια του σχεδίου "μαγειρεύω για δύο". Παρόλα αυτά, βγαίνουν δύο μεγάλες μερίδες (αν δεν παρασυρθείτε και φάτε το μισό από την κατσαρόλα).

 
Η προσθήκη του μοσχοκάρυδου έγινε την τελευταία στιγμή και δεν το μετάνιωσα. Του πήγαινε πολύ!
Τα καρυδάκια επίσης ταιριάζουν. Αν νομίζετε ότι σε κάποιους δεν αρέσουν, προσθέστε τα από πάνω!




Ριγκατόνι με σπανάκι και τυρί κρέμα
Υλικά για 2 άτομα
250 γρ. ριγκατόνι (ή πέννες)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
300 γρ. σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (άσπρο μέρος και το τρυφερό πράσινο)
150 γρ. τυρί κρέμα (ακόμα καλύτερα χαμηλών λιπαρών)
2 κ. σ. τυρί τριμμένο (χρησιμοποίησα ρεγκάτο)
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
προαιρετικά:
λίγα καρύδια ψιλοκομμένα


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι.
Μέχρι να βράσουν, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.
Στην κατσαρόλα που έβρασαν προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια αφού τα ψιλοκόψουμε.
Τα γυρίζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και το γυρίζουμε κι αυτό για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Δεν θα χρειαστεί νερό, γιατί θα βγάλει υγρά.
Μόλις μαλακώσει σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα να λιώσει.
Αφού λιώσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Τα καρύδια μπορούμε να τα προσθέσουμε μέσα ή να τα βάλουμε από πάνω.

ΑΝ μείνει και θελήσετε να τα ξαναζεστάνετε, προσθέστε λίγο γάλα. Είναι πολύ καλύτερο από το να προσθέσετε νερό!


11 comments:

  1. Καλημέρα, προσαρμόστηκες στο μαγείρεμα για δύο, εγώ δεν τα καταφέρνω πάντα.
    Θα το φτιάξω αυτό το πιάτο για τον αθλητή την άλλη βδομάδα που πρέπει να τρώωει ζυμαρικά!!

    ReplyDelete
  2. Βλέπω το πιάτο και πεινάω! Και να σκεφτείς ότι έφαγα πριν μία ώρα μισό κοτόπουλο.

    ReplyDelete
  3. Σάν μακαρονού,ψηφίζω ναί στό υπέροχο πιάτο σου Κική!!!
    Τέλεια η συνταγή σου!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  4. Σούπερ νόστιμο! Αλλά με βλέπω να την περνάω πάνω από την κατσαρόλα!!! χιχιχι

    ReplyDelete
  5. Ψυχανεμίζομαι ότι η σούπερ ιδέα είναι τα καρύδια... Πρέπει να είναι άπαιχτο πιάτο!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και με φουντούκια ήταν τέλειο!

      Delete
  6. Το μοσχοκάρυδο ταιριάζει πολύ όμορφα με το σπανάκι, πολύ καλά έκανες και το πρόσθεσες Κική!
    Ένα πιάτο δυναμωτικό, σίγουρα νόστιμο και όχι ιδιαίτερα επιβαρυμένο με θερμίδες, όπως γίνεται συνήθως με τα ζυμαρικά!
    Καλό ΣΚ!

    ReplyDelete
  7. Αυτό το μαγειρεύω για δυο πολύ μου άρεσε! Φαίνεται τέλειο! Θα το δοκιμάσω σύντομα!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  8. Λοιπόν, είναι από τα καλύτερα φαγητά που έχω φτιάξει. Το έχω κάνει 3-4 φορές από τότε και πάντα είναι τέλειο. Την τελευταία φορά το έκανα με φουντούκια αντί για καρύδια και ήταν ακόμα καλύτερο! Δοκιμάστε το!

    ReplyDelete
  9. Υπέροχο! Το έφαγε μέχρι και ο γιος μου που δεν τρώει ευχάριστα το σπανάκι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ χαίρομαι. Κι εμείς φανατικοί!

      Delete