Monday, March 16, 2015

Κουταλάκια με σοκολάτα: ένα παιχνιδιάρικο δωράκι για παιδάκια σε παιδικό πάρτυ

Η ιδέα δεν είναι δική μου. Κυκλοφορεί σε δεκάδες βερσιόν στο ίντερνετ.
Τα πράγματα είναι απλά, πολύ απλά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πλαστικά κουταλάκια μιας χρήσης, σοκολάτα κουβερτούρα ή ακόμα καλύτερα γάλακτος που αρέσει στα παιδιά και καραμελάκια, τρούφες κλπ για να τα διακοσμήσετε!



Πέρυσι, με τα παιδιά στο σχολείο είχαμε κάνει ένα πρόγραμμα για τη σοκολάτα και την τελευταία μέρα του σχολείου τα κέρασα τέτοια κουταλάκια, αφού φτιάξαμε σοκολατένιο παγωτό. 'Ολα το χάρηκαν! Μάλιστα, αν το δαγκώσεις με τρόπο, η σοκολάτα αποσπάται από το κουταλάκι και η σοκολατένια απόλαυση πάει κατευθείαν στο στόμα! Αν πάλι δεν το θέλετε αυτό, αφήστε το να λιώσει στο στόμα σας, αργά και βασανιστικά! χαχα!


Προσέξατε ότι ενώ άρχισα να λέω ότι είναι για παιδάκια το γύρισα στο "αφήστε να λιώσει στο στόμα ΣΑΣ" ε; Για πείτε μου ποια και ποιος από όλες και όλους που λατρεύουν τη σοκολάτα μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό;

Κουταλάκια με σοκολάτα
θα χρειαστείτε:
πλαστικά κουταλάκια μια χρήσης
σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
smarties, τρούφα χρωματιστή, ή οτιδήποτε σας αρέσει για διακόσμηση


Τι κάνουμε:
Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα που θέλουμε. Ξεκινήστε με 100 γρ. σοκολάτα και συνεχίστε ανάλογα με το πόσα κουταλάκια θέλετε να φτιάξετε. Έτσι κι αλλιώς, μπορείτε να τα φτιάξετε μέρες πριν, οπότε μπορείτε να τα φτιάχνετε σε δόσεις (θα δείτε παρακάτω και για ποιον άλλο λόγο).
Μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, τοποθετήστε τα κουταλάκια σε ευθεία επιφάνεια και ανασηκώστε την πίσω πλευρά τους με μια κουτάλα ή κάποιο άλλο στήριγμα (βιβλίο, διπλωμένο πανί κλπ) προκειμένου να είναι τα κουτάλια σε ευθεία και να γεμίσει όλη η επιφάνειά τους ομοιόμορφα.
Μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα, τα κουταλάκια θα πρέπει να μείνουν σ΄αυτή τη θέση, οπότε ίσως χρειαστείτε χώρο και χρόνο, άρα, όπως έλεγα παραπάνω, δεν πειράζει αν δεν τα κάνετε όλα μονομιάς.


Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, ρίξτε σοκολάτα μέσα στα κουταλάκια σας μέχρι να γεμίσουν, αλλά όχι να ξεχυλίσουν.
Από πάνω, ρίξτε καραμελάκια, τρούφα ή ό,τι θέλετε και αφήστε τα μέχρι να στερεοποιηθεί πάλι η σοκολάτα. Στο ψυγείο αυτό μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, αλλά υπάρχει θέμα χώρου και θα πρέπει να παραμείνουν ευθεία.
Αν σας μείνει σοκολάτα στο σκεύος σας, φυλλάξτε τη για να την ξαναλιώσετε μέχρι να έχετε κι άλλα κουταλάκια (αν πρόκειται να φτιάξετε κι άλλα σύντομα).

Καλή εβδομάδα!

6 comments:

  1. Πολύ όμορφα βγηκαν! Εγώ είμαι του "αργού" πάντως...

    ReplyDelete
  2. Εύκολη συνταγή καί πολύ χαριτωμένα!!
    Θά τά φτιάξω στά μικρά μας!!
    Καλή εβδομάδα Κική!

    ReplyDelete
  3. Αυτο θέλω να το φτιάξω... περιμένω την πρωτη ευκαιρια για κέρασμα ;)

    Καλή εβδομαδα!

    ReplyDelete
  4. φανταστική ιδέα!!!!

    ReplyDelete
  5. Αυτά τα γλυκά κουταλάκια τα έχω στο πρόγραμμα να τα φτιάξω σε κάποιο πάρτι των κοριτσιών.
    Είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθούν όλα τα πιτσιρικάκια!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  6. πραγματικα ειναι φοβερηιδεα,δεν ετυχε να τα φτιαξω ποτε αλλα το χω στο προγραμμα!!!
    φιλια!!!!

    ReplyDelete