Friday, March 27, 2015

Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι



Καθώς πλησιάζει το Πάσχα οι δουλειές στο σπίτι γίνονται περισσότερες. Πριν το καταλάβουμε θα ζυμώνουμε κουλουράκια και θα βάφουμε αυγά! Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσω να βάζω συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και το Πάσχα. Μέχρι τότε, μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στις παλιές Πασχαλινές συνταγές. Για την ώρα, ας αρκεστούμε σε μια νηστίσιμη, εύκολη και γρήγορη συνταγή για δύο!


Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά για 2 άτομα
300 γρ. κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα καλαμαράκια
1 κ. σ. πάστα ντομάτας
1 κύβο λαχανικών
λίγο μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
(μπορείτε επίσης να προσθέσετε και ψιλοκομμένο κρεμμύδι)


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε περίπου μισό λίτρο νερό να βράσει.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια όπως είναι κατεψυγμένα αν βιαζόμαστε ή αφού τα έχουμε αποψύξει καλύτερα.
Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι, την πάστα τον μαϊντανό, τον κύβο, το λάδι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, ενώ προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται.
Σερβίρουμε ζεστό με πιπεράκι και αν δεν νηστεύουμε με φέτα.

Καλό πσκ!

3 comments:

  1. Και τα καλαμαρακια , αλλα και τα ζυμαρικά, ειδικα τα κοφτά μακαρονακια με ξετρελαίνουν!
    Καληνύχτα, φιλιά :)

    ReplyDelete
  2. Πολύ νόστιμο καί εύκολο πιάτο Κική μου!!
    Θά τό δοκιμάσω!!Χρόνια πολλά γιά τήν γιορτή σου!!
    Πολύχονη!!!Φιλιά!!

    ReplyDelete
  3. Ωραια ιδεα... εχω κατι καλαμαράκια στην καταψυξη και δεν είχα σκεφτεί τι να τα κάνω ;)

    ReplyDelete