Saturday, October 31, 2015

Αττικό όραμα: ένας συνεταιρισμός μέσα στην Αθήνα

Μια πολύ γρήγορη βόλτα στην Αθήνα για ... ιατρικό τουρισμό και προσπάθησα να στριμώξω όσα περισσότερα μπορούσα μέσα σε μιάμιση μέρα. Εδώ και καιρό, είχα στο νου μου να επισκεφτώ ένα μαγαζί στη Νέα Ιωνία. Η Χαρά είχε πάρει τα βιβλία μου. Πρόσεξα ότι κοινοποιούσε αναρτήσεις ενός μαγαζιού με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα κλπ, το Αττικό όραμα και μου έκανε κλικ. Οπότε, μεταξύ τύρου και αχλαδίου μπόρεσα και σταμάτησα για να δω το μαγαζί.


Γνώρισα τρία από τα παιδιά που το έχουν. Το κατάστημα δεν είναι ένα απλό κατάστημα. Είναι κατάστημα συνεταιρισμού. Το μαγαζί θυμίζει ένα απλό κατάστημα μπαχαρικών και παραδοσιακών προϊόντων, αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό.



 Το Αττικό όραμα συνεργάζεται με άτομα από ευάλωτες ομάδες. Άνεργοι, άστεγοι, καρκινοπαθείς, πολύτεκνοι, προσφέρουν είτε εργασία, είτε προϊόντα, είτε εμπειρία και γνώση.


Συνεργάζονται άμεσα με παραγωγούς, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να φτάνουν στο κατάστημα και στα μπαζάρ που κάνουν σε χαμηλές τιμές.


Εκπροσωπούν τον μικρό αγρότη παραγωγό, και τα έσοδα από τις δραστηριότητες πηγαίνουν για δημιουργία θέσεων εργασίας, ενισχύοντας δράσεις για κοινωνικά ιατρεία, παντοπωλεία, πρόσφυγες, συσσίτια εκκλησίας.

Εκτός από την πώληση στο κατάστημα, παίρνουν μέρος σε μπαζάρ (μπορείτε να τους βρείτε σε διάφορες εκθέσεις και να δοκιμάσετε τα προϊόντα τους), όπως επίσης παίρνουν μέρος σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως η πρόσφατη που έκαναν μαζί με τη Wise Greece, κατά την οποία συτίστηκαν οι άστεγοι του Πειραιά. 

Το μαγαζί τους βρίσκεται κοντά στη στάση Νέα Ιωνία του ΗΣΑΠ, πίσω από τον ΟΤΕ, Αγνώστων Ηρώων 117 και υπενθυμίζω ότι πέρα από τις καλές τιμές, κάνει και έκπτωση 10% στους άνεργους. 

Δείτε μερικά από τα προϊόντα που άλλα αγόρασα και άλλα μου χάρισαν για να τα δοκιμάσω :-)


Καφές φίλτρου. Τον κράτησε η κόρη μου που πίνει φίλτρου. Πολύ ωραίος είπε!


Ελληνικός ξανθός καφές, με άρωμα και κομματάκια μαστίχας. Αρωματικότατος και εύγευστος!



Ελαιόλαδο, καφές, λικέρ καφέ με τριαντάφυλλο, σαπούνι με ρόδι, σταφύλι και φύλλα ελιάς, φάβα, μοσχοκάρυδο, όλα σε πολύ καλές τιμές! 

 



 Ελίτσα κανείς;


Τις ελιές τις δοκίμασα. Το σαπουνάκι ανυπομονώ! 


Επισκεφτείτε τους και υποστηρίξτε τους. Αττικό όραμα!

No comments:

Post a Comment