Thursday, April 14, 2016

Το γλυκό Καμινάδα, απέκτησε σταθερό σημείο πώλησης! Τρεις bloggers δοκιμάζουμε!

Θυμάστε το γλυκό Καμινάδα; Τον Σωκράτη και την Ελένη που έφεραν το γλυκό του Δούναβη στην Ελλάδα; Με τα παιδιά ξανασυναντιόμαστε! Η καμινάδα τους προχωράει. Για την ακρίβεια, την προχωράνε. Την πάνε όλο και μερικά βήματα μπροστά. Από τότε που μιλήσαμε, τον Αύγουστο του 2015, μερικά πράματα άλλαξαν. Χαμηλότερες τιμές, σταθερό σημείο πώλησης, ντιλίβερι, καμινάδα παγωτό, καμινάδα αλμυρή!

Για όσους δεν γνωρίζετε την ιστορία αυτού του γλυκού, μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ!

Εκτός από τα πανηγύρια στα οποία τους γνωρίσαμε, η καμινάδα πια έχει σταθερό σημείο πώλησης, έτσι ώστε να την βρίσκουν όλο το χρόνο οι οπαδοί της. Ο Σωκράτης και η Ελένη άνοιξαν...καμινάδικο και μπορείτε να τους βρείτε στο Περιστέρι, κοντά στη στάση μετρό, στην οδό Αιμιλίου Βεάκη 34. Είναι πολύ εύκολο να πάτε. Δείτε το χάρτη εδώ! Έχει τραπεζάκια έξω, όπου μπορείτε να απολαύσετε την καμινάδα σας ή να την πάρετε στο χέρι και να βολτάρετε στην περιοχή που είναι γεμάτη καφετέριες, μαγαζάκια κλπ.


Όταν είχαμε μιλήσει παλιά με τον Σωκράτη, μου είχε πει τα σχέδιά του για το άνοιγμα ενός μαγαζιού. Είχαμε τότε κανονίσει, όταν ανοίξει, να πάω να δω από κοντά το μαγαζί και να δοκιμάσω ό,τι καινούριο είχε μπει στον κατάλογο. Να του πω τη γνώμη μου και τις παρατηρήσεις μου.


Η ώρα έφτασε. Το μαγαζί άνοιξε κι εγώ έτυχε να πάω στην Αθήνα εκείνες τις μέρες. Μόλις 6 ημερών το μαγαζί. Μία γνώμη γλυκατζούς blogger μετράει. Τρεις γνώμες όμως είναι ακόμα καλύτερες. Έλα να μου πεις τη γνώμη σου μου λέει ο Σωκράτης. Έλα μαζί και με άλλες bloggers που εμπιστεύεσαι τη γνώμη τους. Τι καλύτερο από το να βρεθώ εκεί με τη Μαρία και τη Μάριον;


Το μαγαζί είναι όμορφο και φωτεινό, με εικόνες που σε ταξιδεύουν στην πατρίδα της Καμινάδας. Εκείνο όμως που θα προσέξεις είναι οι καμινάδες που ψήνονται και οι επικαλύψεις που απλώνονται πάνω τους μετά.


Όπως θυμάστε, η καμινάδα είναι μια απαλή και αφράτη ζύμη τσουρεκιού, που τυλίγεται πάνω σε ξύλινα καλούπια, ρολάρεται πάνω σε ζάχαρη και ψήνεται. Έτσι, προκύπτει ένα αφράτο από μέσα ζυμαράκι, με καραμελωμένη κριτσινιστή επιφάνεια έξω.


Στη συνέχεια, μπορεί κάποιος να την απολαύσει στην αυθεντική της μορφή που είναι με κανελλοζάχαρη ή να βάλει σοκολάτα κλπ.



Οι τρεις φίλες καθίσαμε και περιμέναμε να αρχίσουν να έρχονται οι απολαύσεις. Οι δύο Μαρίες δεν είχαν ξαναφάει και περιμέναμε τη γνώμη τους, διότι εγώ έχω ήδη δηλώσει φανατική.

Ξεκινήσαμε με γλυκιά καμινάδα. Η πρώτη που δοκιμάσαμε ήταν η κλασική γεύση κανελλοζάχαρη. Σούπερ!

Στη συνέχεια, πραλίνα φουντουκιού και από πάνω, στη μισή πλευρά τριμμένο μπισκότο και στην άλλη, σοκολάτα κράντς. ΘΕΙΚΟ!



Εδώ έγινε ζακυνθινό αφιέρωμα. Ζακυνθινές μάντολες (καραμελωμένα αμύγδαλα) πάνω σε λευκή πραλίνα. Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ που λέει και το άσμα! Νέα γεύση ακόμα και για μένα!


Μετά ο Σωκράτης έφερε την καινούρια αλμυρή εκδοχή της καμινάδας. Καμινάδα με τυρί και μπέικον! Από δίπλα, σαλτσούλες για να βουτάς την κάθε σου μπουκιά! Πάρα πολύ καλό! Συνοδέψτε τη με μια παγωμένη μπύρα! Ιδανική επιλογή για όσους δεν είναι γλυκατζήδες.



Μετά από 4 καμινάδες, θεωρήσαμε ότι έχουμε σκάσει (αλλά όχι λιγώσει) με αποτέλεσμα να μην δοκιμάσουμε την καμινάδα παγωτό! Αυτό θα το δοκιμάσω όταν ξαναπάω ή όταν έρθουν τα παιδιά εδώ στη Ζάκυνθο, στο πανηγύρι της Αγίας Μαύρας και του Αγίου Διονυσίου.





Ο Σωκράτης (με τον οποίο μιλάω περισσότερο) ακούει τις παρατηρήσεις του κόσμου, σημειώνει και κάνει το προϊόν του καλύτερο. Έτσι, βελτίωσε την τιμή, το ψήσιμο, το σερβίρισμα, έβαλε ντιλίβερυ, πρόσθεσε γεύσεις. Εσείς, μένει να το δοκιμάσετε και να πείτε τη γνώμη σας.

Στάση μετρό Περιστέρι, Αιμιλίου Βεάκη 34. Για περισσότερα νέα της Καμινάδας, παρακολουθήστε τους στο facebook.
Καλές δουλειές παιδιά και στο μαγαζί σας!

3 comments:

  1. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό -πλέον και αλμυρό- που μας ταξιδεύει κιόλας! Το γνωρίσαμε στα πανηγυρια πέρυσι και το αγαπήσαμε.
    Καλή επιτυχία στα παιδιά!!

    ReplyDelete
  2. Πολύ όμορφη η παρουσίαση που έκανες Κικίτσα! Εύχομαι να πάνε καλά τα παιδιά! Καλημέρα, ΧΟΧΟ

    ReplyDelete
  3. Ευχαριστούμε πολύ για το ωραίο άρθρο, παίρνω το μετρό και φεύγω για καμινάδα!

    ReplyDelete