Tuesday, July 4, 2017

Παγωτό μπανάνα-φράουλα

Ομολογώ ότι το παγωτό μπανάνα, στο οποίο χρησιμοποιείς μόνο μπανάνα, το έχω πάει πολύ μπροστά. Το έχω κάνει με σκέτη μπανάνα, με νουτέλα, με χαρουπόσκονη, με κακάο κλπ κλπ. Η φετινή προσθήκη ήταν μιας φράουλας και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού.

Η αλήθεια είναι, ότι αν κάνεις διατροφή, αυτό το παγωτάκι είναι μια παρηγοριά, αφού έχει ελάχιστες θερμίδες και καθόλου λιπαρά.


Παρόλο που είμαι πολύ γλυκατζού, στα φρούτα μου αρέσει η ξινάδα. Γι' αυτό φέτος πρόσθεσα φράουλα και χυμό πορτοκαλιού. Την επόμενη φορά που το ξαναέφτιαξα, πρόσθεσα φράουλα και χυμό λεμονιού. Αν κι εσείς είστε λάτρεις του ξινόγλυκου, προσθέστε λίγο χυμό και θα με θυμηθείτε. Του πάει πολύ.

Βέβαια, άργησα να βάλω τη συνταγή και φράουλες τώρα δεν υπάρχουν πολλές (αν και είδα σε ένα μανάβικο). Γι' αυτή την εποχή προτείνω να προσθέσετε 2-3 κεράσια ή ακόμα και βύσσινο.


Παγωτό μπανάνα-φράουλα
για 1 δόση
1 μπανάνα
1-2 φράουλες (ΔΕΝ τις καταψύχουμε)
1 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες.
Τη βάζουμε στην κατάψυξη, αραιά τα κομμάτια μεταξύ τους για να μην γίνουν μια μάζα και αφήνουμε να παγώσουν (ή να μισοπαγώσουν). Αν την ξεχάσετε πολλή ώρα, απλά αφήστε τη να ξεπαγώσει λίγο πριν τη χτυπήστε στο μπλέντερ. 
Χτυπάμε στο μπλέντερ να λιώσει η μπανάνα. Προσθέτουμε τη φράουλα (ή κεράσια ή βύσσινα) και ξαναχτυπάμε.
Σερβίρουμε άμεσα, ή το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. 

1 comment:

  1. Φαίνεται τέλειο. Ωραία υφή.
    Θέλω κι εγώ να κανω παγωτο με μπανανα... ακόμα δεν έχω αξιωθεί.

    ReplyDelete