Για μένα

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Πάτρα, μετακόμισα στη Ζάκυνθο, αφότου διορίστηκα ως μουσικός σε δημόσιο σχολείο. Η  μαγειρική, υπήρχε πάντα μέσα στη ζωή μου. Στο σπίτι, η μάνα μαγείρευε, ζύμωνε, στις γιορτές δεν έλειπαν ποτέ τα παραδοσιακά γλυκά και φαγητά και η δουλειά στην κουζίνα ήταν διασκέδαση για μας, που από μικρά μας άφηνε να παίρνουμε μέρος σ' αυτή τη διαδικασία. Η αγάπη για την κουζίνα μεγάλωνε και μεγαλώνει όσο περνούν τα χρόνια. Ερασιτέχνης μαγείρισσα και ζαχαροπλάστισσα, με πολύ μεράκι όμως για ό,τι κάνω. Blogger από το 2006, αρχικά σε ομαδικό blog μαγειρικής και από το Σεπτέμβρη του 2008, στη δική μου μικρή κουζίνα. Μαγειρεύω, φωτογραφίζω, ταξιδεύω, μέσα από γεύσεις, εικόνες και αρώματα.

61 comments:

  1. Κική μου πολύ ωραίες οι καινούριες σελίδες που έφτιαξες και στην φωτογραφία είσαι γλυκύτατη!
    Μάγδα

    ReplyDelete
  2. Μάγδα μου ευχαριστώ πολύ! Να είσαι καλά!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα Κική και καλώς σε βρήκα.
    Πολύ ωραίο το blog σου!!!

    Φιλιά, Φανή

    ReplyDelete
  4. Καλώς τη Φανή! Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  5. ΚΑΛΕ!!!!
    Λοιπόν εμπιστευόμουν το σαιτ καιρό τώρα, για διάφορες συνταγές, το βγάζει πάντα το γκουγκλ στο σερτς! αλλά ποτέ δεν είχα αναρωτηθεί ποιος να το χει το μπλογκ... και τωρα εψαχνα το χαλβα το σιμιγδαλενιο και ειχα μπει πριν στου παρλιαρου, αλλα αυτος εδω μου φανηκε πιο φυσιολογικος!! και λεω λες να ναι κι αυτη καμια απο αυτες που βγαινουν στην τιβι??? οοοοοχι λοιπον, ειναι η καθηγητρια της μουσικης μου!!!!

    ReplyDelete
  6. Mary? Mary who? Τώρα θα σκάσω εγώ από περιέργεια! Χαχα!

    ReplyDelete
  7. kalogeria...! nomiza oti tha evgaine olo to onoma epeidi ekana sign in me to google account.. ;P
    anyway, latrevw to blog, mpainw poli sixna giati peiramatizomai ki egw stin kouzina kai den kserw pws egine, alla pote den eixa proseksei poios to xei!

    ReplyDelete
  8. Βρε βρεεεεε...Πώς τα καταφέρνουμε, όλο κάπως συναντιόμαστε! Σοβαρά; Μπαίνεις εδώ καιρό και δεν το ήξερες; Δεν σου είχε κάνει εντύπωση που έλεγα για Ζάκυνθο; Και ασχολείσαι με τη μαγειρική ε; Για φαντάσου! Μπράβο Μαιρη! :-)

    ReplyDelete
  9. Empaina panta psaxnontas kati sigkekrimeno, pantws k egw den kserw pws den pige to mialo mou...!pantws poli kali douleia!

    ReplyDelete
  10. Μου αρέσει πολύ η ανανέωση του μπλογκ... μπράβο, εξαιρετικά!!

    ReplyDelete
  11. Mary, τελικά ο κόσμος είναι μικρός...Ακόμα και ο ιντερνετικός! ;-)

    Μαριέλα ευχαριστώ! :-)

    ReplyDelete
  12. ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ...ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ...ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΩ...
    ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ.
    ΣΕ ΦΙΛΩ ΓΛΥΚΑ,(Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΟΥ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ...)
    ματίνα...

    ReplyDelete
  13. Ματίνα; Γνωριζόμαστε; :-)))
    Ευχαριστωωωωω!

    ReplyDelete
  14. ΑΧ...ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ...ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ...
    ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ...
    ΜΑΤΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

    ReplyDelete
  15. Μόνο σ'αυτή τη Ματίνα πήγε το μυαλό μου, αλλά μου φάνηκε κουφό, γιατί πίστευα ότι θα τα ξέρεις από τη Διονυσία! :-)))
    Σμουαααααααααααατς!

    ReplyDelete
  16. ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΞΙΩΘΕΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΟΥ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΨΕ...
    ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΧΩΘΕΙ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΗ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ...
    ΣΕ ΦΙΛΩ ΓΛΥΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΩΡΑ!!!

    θα μπω κι αυριο...και μεθαυριο...και μπορει να μαθω και να μαγειρευω καποια στιγμη κιολας...που ξερεις???χιχιχι

    ReplyDelete
  17. Χαχα! Ποτέ δεν είναι αργά! Ούτε για να μπεις, ούτε για να μάθεις να μαγειρεύεις! ;-)
    Φιλάκιαααα!

    ReplyDelete
  18. Κι ευχαριστώωωωωωωωωωω!

    ReplyDelete
  19. ΚΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΝΙΑ ΕΣΥ,ΚΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΝΙΑ ΕΓΩ,ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗ Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ;;ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ''ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ''!!!ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ !!!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ!!!ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ...ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ!!!

    ReplyDelete
  20. Καλώς τη Βίλλυ την συμπατριώτισσα! Χαιρομαι που σου αρέσει η σελίδα μου! Κριος κι εσυ ε; Γάτες τα κριαράκια! ;-)

    ReplyDelete
  21. Κική τα συγχαρητήριά μου και απο εδώ (σου έστειλα και email)!!!! πάρα πολύ χάρηκα και χαίρομαι για σένα!!! Είναι υπέροχο να συναντάς μετά απο χρόνια ανθρώπους και να βλέπεις πως είναι καλά κυρίως με πραγματοποιημένα τα όνειρα τους!!!πολλά φιλιά απο μένα και τώρα που σε βρήκα εδώ θα τα λέμε συχνά!!!!! Μαρία ή peina

    ReplyDelete
  22. Ευχαριστώωωωω! Θα τα λέμε με μέιλς!

    ReplyDelete
  23. Πολύ όμορφη η σελίδα σου.
    Θα ήθελα να σου ζητήσω την άδεια σου να αναδημοσιεύσω την φωτογραφία και μέρος κειμένου συνταγής στην υπό κατασκευή σελίδα μου (http://theastodiadiktyo.weebly.com)
    με εμφανή την πηγή και σύνδεση/παραπομπή στην σελίδα σου.

    Θεόδωρος

    ReplyDelete
  24. Ευχαριστω πολυ!
    Για ποια φωτογραφία μιλάμε και για ποια συνταγή;

    ReplyDelete
  25. την κύρια φωτογραφία του site και την συνταγή "χοιρινό με δαμάσκηνα", ή ό,τι εσείς νομίζετε καλύτερα.

    ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

    ReplyDelete
  26. Αν πρόκειται μόνο για μέρος της συνταγής, με ενεργό λινκ προς το μπλογκ μου, οκ! Καλή επιτυχία στο νέο σάιτ!

    ReplyDelete
  27. ευχαριστώ, ήδη αναρτήθηκε, μπορείς να το επισκεφθείς!

    ReplyDelete
  28. ειμαι 18 χρονων ειμαι μαθητρια και των τελευταιο καιρο λογω πιεσης αρχιζω να κανω καινουρια πραγματα ετσι ωστε να ξεφυγω λιγο και μεσα σε αυτα ειναι και η μαγειρικη...μπορει να μην φτιαχνω και τιποτα ιδιαιτερο αλλα οποτε εχω τη δυνατοτητα τρεχω στην κουζινα....τι Blog σας ειναι φανταστικο και το υφος που κρατατε ειναι πολυ φιλικο και αξιζετε συγχαρητητρια...μπραβο σας !!! να ξερετε πως απο τωρα θα αρχισω να χρησιμοποιω τις συνταγες σας γιατι ειναι ευκολες με φαντασια και απο οτι φαινεται νοστιμια...συνεχιστε αυτο που κανετε

    ReplyDelete
  29. Σ΄ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι να βρεις ενδιαφέρουσες συνταγές και περιμένω να τις σχολιάσεις!

    ReplyDelete
  30. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις όμορφες γεύσεις που μας προσφέρεις!!!!!!!

    ReplyDelete
  31. Γεια σας
    Είμαι ξενητεμένος Ζακυνθινός από το 1968, πρώτα στην Αθήνα και μετέπειτα στην Γλασκώβη Σκωτίας όπου ζω. Πρώην καθηγητής τώρα μάγειρας μπήκα στην ιστοσελίδα σας ψάχνοντας για, τι άλλο?, Ζακυνθινά, μια και ανοίγω ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΣΕΝ εδώ και φυσικά οι γεύσεις τση Ζάκυθος έχουνε μείνει μέσα μου τζογούλια μου.
    Μπράβο λοιπόν ΚΙΚΙ έτσι είναι ακριβώς όπως τα γράφεις κι όπως τα θυμάμαι.
    Ευχαριστώ

    Αντώνης Ξένος

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αντώνη, πρώην καθηγητής και στη συνέχεια μάγειρας! Τέλειο! Καλή επιτυχία στο Ντελικατέσσεν σου σου εύχομαι.
      Ευχαριστώ!

      Delete
  32. Κική μου δεν μπορείς να φανταστείς τι χαρά και περηφάνια ένιωσα όταν βρέθηκα τυχαία στο blog σου για μια συνταγή με κουλουράκια από σίκαλη. Είμαι και εγώ μουσικός διορισμένη στην πρωτοβάθμια και τα τελευταία επτά χρόνια κατοικώ στη βόρεια Ηλεία. Η Πάτρα πλέον έχει γίνει η καινούρια μου αγαπημένη πόλη .Οπότε όπως καταλαβαίνεις συγκινήθηκα πολύ με την υπέροχη παρουσία σου στον ιντερνετοχώρο. Πολλά φιλιά και πάλι πολλά ,πολλά συγχαρητήρια.
    Χρύσα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να που έχουμε κοινά λοιπόν! Πολύ χαίρομαι! Ευχαριστώ πολύ για όλα!

      Delete
  33. Είδες που μπορούν και οι δασκάλοι σας να σας εκπλήσσουν κάποια στιγμή; χαχα! Χαίρομαι που ενθουσιάστηκες!
    Τώρα θα ρωτήσω. Ο Κάρδαρης που θυμάμαι, είχε σχέση με το σούπερ μάρκετ. Αυτός;

    ReplyDelete
  34. :-p
    Και σε θυμάμαι και περι computing ξέρω! Μόνο για την Αθήνα δεν ήξερα!

    Ωωωω μερσί! Αν χρειαστώ βοήθεια, ξέρω πού θα απευθυνθώ! Το καλό με αυτά εδώ τα πράματα του διαβόλου, είναι ότι σε κάνουν έξπερτ στην τεχνολογία. Μέχρι και html κώδικα έχω μάθει να επεξεργάζομαι γιατί όταν ξεκίνησα το blogging εδώ και πολλάααα χρόνια, με τέτοιο κώδικα δούλευαν ;-)

    ReplyDelete
  35. Ψαχνω μια συνταγη για παντολα

    ReplyDelete
  36. Υπάρχει στο βιβλίο της Μαρίας Φιορεντίνου.

    ReplyDelete
  37. Συγχαρητήρια!!!..Μιλάμε για πολύ μεράκι!...
    Νάσαι πάντα καλά.
    Μάνθος

    ReplyDelete
  38. Πολλά συγχαρητήρια για το blog σας!!!
    Τι σύμπτωση!!!κι εγώ καθηγήτρια Μουσικής σε δημόσιο σχολείο κι εγώ ξεκίνησα δειλά δειλά το δικό μου blog με τις συνταγές μου...

    ReplyDelete
  39. Καλώς την. Ευχαριστώ πολύ! Καλό ξεκίνημα!

    ReplyDelete
  40. Πολύ καλό το μπλογκ... συγχαρητήρια . βλέπουμε κάτι καλό να μπορούμε να μαγειρεύουμε και εμείς όταν είμαστε μόνοι στο σπίτι μας . Συνέχισε έτσι . Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς απο θέμα τεχνολογικό μην διστασεις να επικοινωνήσεις μαζί μου μιας κ έχουμε μια εμπειρία 15 ετών στο ίντερνετ . Αυτά προς το παρών πάω τώρα να μαγειρέψω φασολάκια και οπως ειπες και εσυ ΠΑΝΤΑ με φετα :)

    Με εκτίμηση

    Ακης

    kourkos(papaki)gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ και για τα καλά λόγια και για την προσφορά βοήθειας!

      Delete
  41. Καλησπέρα,
    χαίρομαι που σε βρίσκω, παλιά ανταλλασαμε μυνηματα στο hungry και πριν μερικα χρονια μου ειχες στειλει και σαιτ με βιλες στην Ζακυνθο.
    Γλυκεια Κική δεν μπορεσα να ερθω να σε γνωρισω απο κοντά, αλλά βλέπω το blog σου, το βιβλιο σου, και πόσα ωραία πράγματα έχεις κάνει... και νιώθω και εγω μια μικρή περηφάνεια που σε είχα δικτυακή φίλη πριν μερκά χρονια (5-6) ...
    Παντα καλά να εισαι με αυτο το ωραίο χαμόγελο
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ Π.

    ReplyDelete
  42. Σοβαρα; Μιλούσαμε στο χάνγκρυ; Πολύ χαίρομαι που ξαναβρεθήκαμε! Να είσαι καλά και χαίρομαι που χαίρεσαι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  43. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και καλή συνέχεια στην δουλειά σου!!! Κική συγχαρητήρια για την πορεία σου και τις όλο μεράκι συνταγές σου. Σε πρωτογνώρισα internetika μέσα από το beαuty elixirs. Δεν συμμετείχα τότε στις αναζητήσεις σας καθώς έχει 1 μήνα που βρήκα και ξεσκονίζω το site. Θα ήθελα αν θυμάσαι να με βοηθήσεις σε κάτι. Όταν οι συνταγές καλλυντικών αναφερόντουσαν σε κάψουλες της βιταμίνης Ε, αυτές οι κάψουλες τι IU ήταν; 100άρες, 200άρες ή 400άρες; Η μαγισσούλα ελπίζω να είναι καλά, καλά θα ήταν να συνέχιζε. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
    Kallaya

    ReplyDelete
  44. Καλη χρονια κι ευχαριστω για τα καλά λόγια! Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό που ζητάς γιατί δεν ξέρω! Δεν ανακατευόμουνα και πολύ με τις κρέμες, άρα και με τις κάψουλες. Η μάγισσα έχει αξαφανιστεί από όλους...

    ReplyDelete
  45. Συγχαρητήρια!Προσεγμένο blog, ταξιδιάρικες γεύσεις!Λατρεύω τη μαγειρική και την εξασκώ ερασιτεχνικά χρόόόνια τώρα!Κι εγώ πρόσφατα έμαθα να χρησιμοποιώ το internet!Μ'αρεσει να ανακαλυπτω ενδιαφέρουσες σελίδες σαν τη δική σας!καλή συνέχεια και καλά μαγειρέματα!
    http://marilenaroukcook.blogspot.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ! Καλωσήρθες και καλή αρχή!

      Delete
  46. Aγαπητή Κική, θα ήθελα να καταθέσω τον θαυμασμό μου για όλα αυτά που κάνεις και δημιουργείς και να σε ευχαριστήσω για την τοσο όμορφη, την τοσο ιδιαίτερη, την τοσο ζεστή και ευωδιαστή γωνιά σου μεσα σε αυτό το αχανές διαδίκτυο! Επίσης θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τις συμβουλές, για όλα αυτά τα μικρά και τοσο πολύτιμα μυστικά που μας αποκαλύπτεις και με τόση αγάπη μας χαρίζεις! Να είσαι πάντα καλά και να κάνεις την όμορφη Ζάκυνθο ακόμη πιο όμορφη με την γλυκειά ύπαρξή σου και πιο αρωματική, πιο ευωδιαστή και γευστική με τις λαχταριστές δημιουργίες σου!
    Πάνος (νέος "οπαδός" σου)

    ReplyDelete
  47. Σ' ευχαριστώ πολύ για όλα! Καλωσήρθες!

    ReplyDelete
  48. Κική καλησπέρα, καλό μήνα με όλα τα καλά. Σε πρωτογνώρισα τη Μεγάλη
    εβδομάδα, ψάχνοντας μία συνταγή για "πασχαλινά κουλουράκια". Από το-
    τε σε παρακολουθώ... Σ'ευχαριστώ, γιά τα υπέροχα γευστικά ταξίδια και τις ζωντανές φωτογραφίες του πανέμορφου νησιού μας. Να είσαι πάντα καλά. Καλό καλοκαίρι.
    Φιλάκια,
    Ρένα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι που σου αρέσει το μπλογκ μου! Κι εγώ σ' ευχαριστώ! Καλή συνέχεια!

      Delete
  49. Ola kala alla to mavro xroma giati?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Απλά γιατί μου αρέσει σαν χρώμα :-)

      Delete
  50. Καλημερα,Κική συνονοματη,μια φιλη μου εστειλε σπορους κεφιρ,και το site σου,στο οποιο κολλησα.Τους ξεπλυνα και τους εβαλα στο γαλα οπως ακριβως λες στα βιντεο σου.Ομως την αλλη μερα που το σουρωσα ,ηταν λιγο ξυνο στην γευση,αλλα οχι πηχτο.Το ξανασουρωσα αλλες 2 μερες και παλι το εβαλα σε γαλα,αλλα δεν επιξε παλι.Φταιει κατι?Θα χαρω πολυ αν μου απαντησεις.Αγγελικη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς την! :-)
      Ξινό μπορεί να είναι αν η ποσότητα του κεφίρ είναι πολλή για το γάλα. Κανονικά όμως θα έπηζε επίσης. Πόση ποσότητα κεφίρ, σε πόσο γάλα βάζεις; Μόνο αν είναι πικρή ή περίεργη η γεύση του να ανησυχείς. Όχι ξινή! :-)

      Delete
  51. Κική,

    Μηπώς μπορείς να με βοηθήσεις με την προμήθευση κεφιρόκοκκων γάλακτος; Ψάχνω κάμποσο καιρό να βρώ μερικούς στην Ελλάδα, αλλά μάταια μέχρι στιγμής. Είχα παραγγείλει από το εξωτερικό, αλλά αποδείχθηκαν ελλατωματικοί στην αναπαραγωγή. Είμαι στα πρώτα στάδια της νόσεως του Crohn, και θα εκτιμούσα λίγη βοήθεια.

    Ευχαριστώ σε εκ των προτέρων για τον χρόνο σου.

    ReplyDelete
  52. Το δικό μου, για κάποιο λόγο δεν πάει πολύ καλά τους τελευταίους μήνες και δεν έχω παραγωγή. Κοίταξε στα σχόλια στα ποστ που έχω βάλει σχετικά με το κεφίρ. Τώρα τελευταία, 2-3 έγραψαν ότι έχουν περίσσευμα σπόρους. Έλα σε επαφή μαζί τους και αν δεν βρεις, γράψε μου στο email μου.

    ReplyDelete