Monday, December 28, 2015

Στήθος γαλοπούλας γεμιστό με μυρωδικά, τυλιγμένο σε μπέικον

Κάθε χρόνο, στη διάρκεια των γιορτών που όλο και λίγο περισσότερο χρόνο έχω (λέμε τώρα), δοκιμάζω συνταγές από άλλα μπλογκ φίλων ή από το εξωτερικό. Συνήθως δοκιμάζω κάτι καινούριο για την παραμονή πρωτοχρονιάς, το οποίο καταλήγει να έχει ελεεινή φωτογράφιση στο μπλογκ, αφού, καθώς προσπαθώ να φωτογραφίσω, με κοιτάζουν με θυμό και προσμονή, κάμποσα ... καλεσμένα μάτια. Έτσι, είτε το ανεβάζω με μετριότατες φωτογραφίες, είτε αναγκάζομαι να το ξαναφτιάξω αν κάτι αξίζει τόσο πολύ που θα ήθελα να το προτείνω. Και φυσικά, όχι την ίδια χρονιά! :-)


Πέρυσι δοκίμασα ένα γεμιστό στήθος γαλοπούλας. Τη συνταγή τη βρήκα εδώ και από εδώ μπορείτε να πάρετε τα υλικά και την εκτέλεσή της (όπως οφείλουμε ξαναλέω να κάνουμε όταν παίρνουμε από αλλού συνταγές).


Εγώ το μόνο που θα κάνω είναι να σας δώσω μερικά tips, αφού το έχω κάνει δύο φορές. Μία με στήθος γαλοπούλας και μία με κοτόπουλο. Το ...  πτηνό στις φωτογραφίες είναι κοτόπουλο. Χρησιμοποίησα 3 στήθη κοτόπουλου για τις ανάγκες της φωτογράφησης μια και δεν ήθελα να πάρω πάλι γαλοπούλα.


Στη γέμιση έχω προσθέσει κουκουνάρι. Του πάει πολύ!
Τα μυρωδικά σας καλό είναι να είναι φρέσκα!
Αν δεν έχετε δυνατότητα να έχετε ζωμό κοτόπουλου που ζητάει, διαλύστε λίγο κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών σε νερό, ή σκέτο νεράκι αλατισμένο. Έτσι κι αλλιώς η ποσότητα είναι πολύ μικρή.
Βρέξτε τη γέμιση τόσο ώστε να ενώνει με τα υλικά, αλλά να μην είναι μούσκεμα.
Το μπέικον μην το παραλείψετε. Αφήστε τη δίαιτα για μετά τις γιορτές. Το μπέικον δίνει την απαραίτητα υγρασία και λιπαρότητα στο στήθος γαλοπούλας που είναι στεγνό κρεατικό!


Ένα στήθος γαλοπούλας έφτασε για 8 άτομα άνετα. Χτυπήστε το να πλατύνει και να μπορείτε να το τυλίξετε άνετα.
Το έψησα σε κανονικό ταψί, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για μιάμιση ώρα περίπου στος 180-190 βαθμούς και στο τέλος (το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο) το άνοιξα για να πάρει χρώμα. Ήταν πάρα πολύ νόστιμο και με γαλοπούλα και με κοτόπουλο! Με ό,τι κι αν το κάνετε, το σίγουρο είναι ότι θα έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο τραπέζι σας!


Καλή επιτυχία! Καλή εβδομάδα!

2 comments:

  1. Φανταστικό! Το μπέικον δίνει υπέροχη γευση!!!!!!!!
    Καλό μας ξημέρωμα!
    Φιλια πολλά :)

    ReplyDelete