Monday, April 25, 2016

Κατσικάκι κρασάτο με ντοματίνια

Μετά τις νηστίσιμες συνταγές που βάζω τον τελευταίο καιρό, αυτή τη βδομάδα θα βάλω δύο συνταγές για το Πασχαλιάτικο τραπέζι. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που δεν σουβλίζουν, είτε γιατί δεν είναι στην παράδοσή τους, είτε γιατί δεν έχουν χώρο να το κάνουν, είτε γιατί η τσέπη πολλών πλέον, απαιτεί μικρότερη ποσότητα αμνοεριφίου...



Σας δίνω μια πολύ νόστιμη συνταγή που είχα κάνει με μέρος από το κατσίκι που μου είχε περισσέψει. Εσείς, προσαρμόστε την ποσότητα για τα άτομα που έχετε.


Κατσικάκι κρασάτο με ντοματίνια
Υλικά για 5 μικρές μερίδες
5 μικρές μερίδες κατσικάκι
1 πράσινη πιπεριά κομμένη μακρόστενα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
½ κούπα κρασί
χυμό ενός λεμονιού
λίγη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λίγα ντοματίνια


Εκτέλεση
Πλένουμε το κατσίκι και το στραγγίζουμε.
Το βάζουμε σε χύτρα ταχύτητας αφού ζεσταθεί το λάδι.
Το γυρίζουμε  για 5-10 λεπτά να αλλάξει χρώμα παντού.
Το σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και νερό να το καλύπτει και κλείνουμε τη χύτρα για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Κλείνουμε τη χύτρα, την αφήνουμε να ηρεμήσει, ανοίγουμε και ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα κατά μήκος στη μέση.
Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, ίσα να πάρουν μια βράση τα ντοματίνια.
Σερβίρουμε με ρύζι ή σκέτο με σαλάτα.

Τα κόκκινα μικρά φρουτάκια που φαίνονται στη φωτό, είναι φραγκοστάφυλα :-)

No comments:

Post a Comment