Tuesday, June 7, 2016

Αλμυρά μπισκότα με μάραθο και σπόρους τσία

Μπισκοτάκια για μπυρίτσα θέλουμε; Καλά. Έστω για κρασάκι. Δεν θα τα χαλάσουμε!
Πάμε λοιπόν!


Αλμυρά μπισκότα με μάραθο και σπόρους τσία
Υλικά για 15-20 μπισκοτάκια
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
70 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ. γ. σπόρους τσία
1 μικρό ματσάκι φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο

(1/4 κ. γ. μαγειρική σόδα)


Εκτέλεση
Πλένουμε τον μάραθο, τον στεγνώνουμε λίγο και τον ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε σε μπωλ όλα τα υλικά, με το βούτυρο σε κομματάκια.
Ζυμώνουμε με τα δάχτυλά μας να ενσωματωθούν τα υλικά.
ΑΝ θέλουμε να έχουν τριφτή και κριτσινιστή γεύση τα τυρομπισκοτάκια, βάζουμε και τη σόδα. Ο καλός μου τα προτιμάει χωρίς!
Βάζουμε το μπωλ με τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο, ή για δέκα λεπτά στην κατάψυξη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180 βαθμούς.
Με κουταλάκι παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης (σαν μικρό καρύδι), τα πλάθουμε και τα πατικώνουμε.


Τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για κάνα δεκαπεντάλεπτο ή μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Καλή εβδομάδα!

2 comments:

  1. Ωραία μπισκοτάκια Κική.
    να μια ωραία ιδέα για συνοδευτικό μπυρας ή κρασιού που ψάχνουμε κάθε φορά..

    Φιλιά :)

    ReplyDelete
  2. Πολύ ωραία μπισκοτάκια Κικίτσα!Μου αρέσει η κριτσανιστή υφή που δίνουν τα σποράκια τσία! Καλημέρα, ΧΟΧΟ

    ReplyDelete