Monday, June 27, 2016

Smoothie κεράσι

Μπορεί εδώ ο καιρός να μας τα χάλασε τις τελευταίες μέρες, αλλά το καλοκαίρι είναι εδώ και όλα αυτά είναι προσωρινά (και δεν ακούω κουβέντα)!


Τα κεράσια είναι στη θέση νο 1, στην κορυφή των φρούτων που μου αρέσουν! Μπορώ να φάω αμέτρητα κεράσια. Μπορώ να ζω μόνο με κεράσια όταν είναι η εποχή τους. Μα γιατί να είναι φρούτο που βγαίνει μόνο για ένα μήνα; Δεν είναι κρίμα; Κράτα κύριε κεράσι μου ένα τρίμηνο να σε ευχαριστηθώ! Είναι άδικο!


Εκτός από το να τα καταναλώνω φρέσκα, τα έχω κάνει τάρτες, κέικ,, μαρμελάδαγλυκό κουταλιού, λικέρ κλπ. Όσα γλυτώνουν δηλαδή και δεν τα τρώω κατά το καθάρισμα.


Αυτή τη φορά τα έκανα ένα δροσερό smoothie. Είναι ό,τι πρέπει μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού, ή απογευματινού. Με λίγες θερμίδες και καθόλου έξτρα ζάχαρη!


Cherry smoothie
Υλικά για ένα μικρό ποτήρι
100 γρ. κεράσια (σκούρα για να βγει ωραίο χρωματάκι)
2 κ. σ. γιαούρτι ελαφρύ, χαμηλών λιπαρών
1/2 μικρή μπανάνα
3 παγάκια (ή και παραπάνω)

Εκτέλεση (απλή, πολύ απλή)
Ξεκουκουτσιάζουμε τα κεράσια. Επειδή ήταν λίγα, δεν χρησιμοποίησα καν κάποιο μηχάνημα, αλλά τα καθάρισα με μαχαίρι από το κουκούτσι τους.
Βάζουμε σε μπλεντεράκι όλα τα υλικά και χτυπάμε, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, ρευστό μίγμα. Αν θέλετε να συμπληρώσετε κάτι, δοκιμάζετε και το συμπληρώνετε. Η δόση είναι μικρή, οπότε αν θέλετε μεγάλο ποτήρι, αυξήστε τη δόση των υλικών.

Tip: Το φαντάζεστε στην κατάψυξη σαν γρανίτα;

Καλή εβδομάδα!


3 comments:

  1. Τέλειο!!
    Δροσιστικό!!
    Οι φωτογραφίες πολύ ωραίες ;)
    Νομίζω θα ''πιάσω'' τα κεράσια.. χιχι

    Φιλιά

    ReplyDelete
  2. Τρελαινομαι για σμουθις!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  3. Απίθανο! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Κικίτσα, ενώ λατρεύω τα κεράσια, εξαφανίζονται πριν προλάβω να τα χαρώ...Καλή σου μέρα, καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    ReplyDelete