Monday, February 6, 2017

Πέρκα με λαχανικά και φινόκιο στον φούρνο

Το φιλέτο πέρκας είναι ένα αγαπημένο ψάρι για μας τους δύο που στον μεν σύζυγο δεν αρέσουν τα ψάρια ιδιαίτερα και σε μένα δεν μου αρέσουν τα μικρά εκτός και είναι αθερίνα ή φιλεταρισμένα. Οπότε, είναι μια καλή λύση. Τελευταία έκανα πέρκα με λαχανικά και φινόκιο. Το φινόκιο, με την ουζένια γεύση του, έδωσε έξτρα άρωμα και γεύση σε όλο το φαγητό! Επιπλέον, είναι ένα φαγητό που γίνεται γρήγορα. Σε 40 λεπτά ήταν έτοιμο! Δοκιμάστε το!


Πέρκα με λαχανικά και φινόκιο στον φούρνο
Υλικά για 2 μερίδες
1 μεγάλο φιλέτο πέρκας ή 2 μικρότερα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
λίγα μανιτάρια λευκά (αγαρικά) κομμένα στα 4
2 ρίζες φινόκιο κομμένες σε κομμάτια (όπως όταν κόβουμε κρεμμύδια)
2-3 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
χυμό ενός μικρού λεμονιού
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι


Πλένουμε και τεμαχίζουμε τα λαχανικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 με αέρα.
Τα στρώνουμε σε ταψί. Το δικό μου φινόκιο είχε και πράσινο επάνω και το χρησιμοποίησα κι αυτό.
Πάνω από τα λαχανικά, βάζουμε την πέρκα.
Λεμονιάζουμε, ρίχνουμε το λάδι και αλατίζουμε. 
Δεν προσθέτουμε νερό από την αρχή, γιατί θα βγάλουν υγρά τα λαχανικά και το ψάρι. 


Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να τρυπιούνται οι πατάτες.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίζουμε μια φορά το ψάρι και προσθέτουμε νερό αν και όταν χρειαστεί.

Καλή εβδομάδα!

3 comments:

  1. Πολύ λαχταριστό δείχνει το ψαράκι με όλα τα συνοδευτικά λαχανικά!Το φινόκιο του προσθέτει ιδιαίτερο άρωμα!Καλή σου μέρα Κικίτσα, καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    ReplyDelete
  2. ωραία λαχανικά επέλεξες, ειδικά το φινόκιο ταιριάζει πολύ!! Αν θες άφησε μήνυμα, δίνω δώρο φόρμα για ντόνατς http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/02/donut-babana-sokolata-fournou.html

    ReplyDelete
  3. H πέρκα μου αρέσει κι εμένα και είναι ευκολη και για τους δύσκολους της ΄παρέας (που δεν έχει κόκκλα).
    Το φινόκιο δίνει ωραία γεύση.

    ReplyDelete