Thursday, December 7, 2017

Πώς φτιάχνουμε φύλλα από σοκολάτα για διακόσμηση τούρτας

Τ'ωρα που έφτασαν οι γιορτές και όλο και κάποιο γλυκό θα φτιάξουμε, ας μάθουμε πώς θα φτιάξουμε σοκολατένια φύλλα για να διακοσμήσουμε τις τούρτες, κέικ μας κλπ.


Πώς να φτιάξουμε φύλλα από σοκολάτα για να διακοσμήσουμε τις τούρτες μας
Υλικά
Σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος


Φύλλα, όχι πολύ λεπτά, κατά προτίμηση με έντονες τις μεμβράνες τους

Εκτέλεση
Διαλέγουμε φύλλα από τον κήπο μας, κατά προτίμηση όχι πολύ λεπτά, με έντονες μεμβράνες στο πίσω μέρος. Αν δεν έχουν έντονες μεμβράνες, δεν χάθηκε ο κόσμος. Φροντίστε να είναι φύλλα που δεν έχουν ψεκαστεί ή δεν τα πλησιάζουν ζώα. 
Πλένουμε τα φύλλα και τα σκουπίζουμε.
Λιώνουμε μια μικρή ποσότητα σοκολάτας σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Ανάλογα με το πόσα φύλλα θα διακοσμήσετε, λιώστε μια μικρή ποσότητα σοκολάτας, πχ 1-2 πλακάκια και αν χρειαστεί ξαναλιώνετε.
Αφήνουμε τη σοκολάτα λίγο να κρυώσει (να μην είναι πολύ ζεστή βασικά).
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι.


Με τη βοήθεια ενός μικρού πινέλου καλύπτουμε ΤΗΝ ΠΙΣΩ πλευρά του φύλλου εκεί που φαίνονται έντονα οι μεμβράνες, με ένα παχύ στρώμα σοκολάτας.
Ακουμπάμε το φύλλο στο αντικολλητικό χαρτί από την πλευρά που είναι καθαρό.
Επαναλαμβάνουμε για όσα φύλλα θέλουμε.
Αν θέλουμε να στεγνώσουν γρήγορα, τα βάζουμε στο ψυγείο ή ακόμα και στην κατάψυξη για λίγα λεπτά.
Με μεγάλη προσοχή ξεκολλάμε τη σοκολάτα από το φύλλο. Αν δείτε ότι το στρώμα σοκολάτας ήταν πολύ λεπτό και σπάει, ξαναπεράστε με σοκολάτα και βάλτε τα πάλι στο ψυγείο. Αν κολλάει στα φύλλα, ίσως τα φύλλα σας να ήταν πολύ λεπτά και εύθραυστα. Μια δύο δοκιμές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό φύλλο.
Τα διακοσμητικά σας είναι έτοιμα.


No comments:

Post a Comment